DrónVilág

ces_2015_unmanned_area

A pilóta nélküli légijárművek standjait elemezve elmondható, a CES idei kiállításán két fő irányvonal rajzolódik ki. Előző beszámolónkban górcső alá vettük a startup cégeket, mai cikkünkben pedig a már befutott, neves kínai gyártók modelljeiből válogatunk.

Korábban ejtettünk néhány szót a DJI kínálatáról, lássuk most a hazai konkurencia másik nagyját, a Walkera-t. Nem véletlen, hogy a két céget egy lapon emlegetjük, utóbbi ugyanis a CES-en leplezte le Scout Voyager névre keresztelt újdonságát, ő lenne az:

walkera_scout_voyager_2

Igen, a kedves olvasó nem téved, ez valóban a Inspire One ikertestvére, a Walkera mintha csak a címkét kaparta volna le a DJI legújabb üdvöskéjéről. Persze az is lehet, hogy az övék már előbb kész volt, de nem szeretnénk arról vitát nyitni, melyik kínai gyártó másolja a másikat, mert az majdnem olyan abszurd lenne, mintha magyar politikusok korrupciós mutatóit hasonlítgatnánk össze. Egy német magazin viszont úgy tudja, belsős kommunikációs hiba miatt került leleplezésre az eredetileg január végi Toy Fare-en bemutatásra szánt kvadkopter. A lényeg, hogy a Scout Voyager is behúzható lábakkal, 4K kamerával és 20-25 perces üzemidővel várja majd a filmstúdiók megrendeléseit.

walkera_scout_voyager_1

Még mindig Walkera, egy másik újdonság, a QR x350:

walkera_qr_x350_1

...és a QR x900 multirotor:

walkera_qr_x900_1

...valamint az andorid alapú, 7.9”-es, beépített képernyővel rendelkező DEVO 28AN kontroller, amelynek 18 alapcsatornája 28-ig bővíthető.

walkera_devo_28an_controller

Mutatós kvadkopterrel érkezett a Hubsan. Az X4 Pro készítői gondoltak a kezdő felhasználókra, egy ütközés hatására automatikusan kinyíló ejtőernyőt applikáltak a drón aljára. Egyébként semmi extra: háromtengelyes gimbal, HD kamera, 25 perces repülési idő, ár egyelőre ismeretlen.

hubsan_x4_pro_1

Haladjunk tovább, Q500 Typhoon név alatt láthatjuk a Yuneec kvadkopterét. Kecses törzs, vékony váz, remélhetőleg bírja majd a strapát. A gimbal és a kamera itt is az Inspire One-t idézi. 1300 dollárt kell perkálni érte.

yuneec_q500_typhoon_1

Ez is Yuneec,  egészen pontosan a H920 hexakopter, három változatban kapható, szabadon építgethető-fejleszthető.

yuneec_h920_1

Az RC Logger drón-családja, az EYE teljes palettával képviselteti magát a CES-en: One, One Xtreme, NovaX 350, 450 és 650. Az egyes típusok paramétereit itt böngészhetjük.

rc_logger_ces_2015

Jöjjön még két, viszonylag kevésbé ismert kínai gyártó a végére, a Maxaero Vegasba hozta X-Star nevezetű kvadkopterét, kicsit mintha ez is hajazna egy ismert DJI modellre…:

maxaero_xstsar_ces_2015

A HARWAR MEGA viszont üde színfolt a maga különleges dízájnjával. A szénszálas vázról magabiztosan állítják, hogy extrém ellenálló; a drón pedig integrált 4G vezetéknélküli képátvitelre képes.harware_mega_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr327479226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása