DrónVilág

adorama_aries_blackbird_x10_4

Az eredetileg fényképezőgépekre és kamerákra specializálódott kereskedőcég Aries Blackbird X10 néven mutatta be legújabb drónját. Az Európában kevésbé ismert, a Forbes magazin által 2005-ben az egyik legjobb internetes áruházként emlegetett Adorama karácsony előtt néhány nappal adott hírt a Feketerigó érkezéséről, így inkább jövőre profitálhatnak majd belőle.

adorama_aries_blackbird_x10_3

A vállalat hobbi célú drónok piacán való megjelenése jól mutatja a várható trendet, egyre valószínűbb, hogy a képalkotásban nyomuló cégek, mint a Sony vagy a GoPro, hamarosan saját fejlesztésű multirotorokkal fognak kijönni. Utóbbi vállalattal kapcsolatban nagy találgatások folynak arról, vajon előrukkolnak-e valamivel az idei CES-en.

adorama_aries_blackbird_x10_1

Az Adorama első, saját márkás, GPS-es kvadkoptere 16 megapixeles beépített kamerával, 25 perces üzemidővel és 20 m/s végsebességgel büszkélkedhet. Bizonyos fokig vízálló, így szemerkélő esőben is használhatjuk. Jár hozzá az egyedi kontroller, szerencsére Android és iOS kompatibilis. Okostelefonunkat wifi-n keresztül csatlakoztathatjuk és máris élőben jön a full HD felvétel, amit a Blackbird fedélzetén rögtön menthetünk Micro SD vagy SDHC kártyánkra. Hatótávolsága jelismétlővel 800 méterig növelhető, a drón maximális repülési magassága 500 méter.

adorama_aries_blackbird_x10_controllerKategóriáját és célközönségét tekintve a Blackbird az Iris-el veheti fel a versenyt, a most kedvezményes 700 dolláros ára például vonzó lehet, hiszen az Iris 750-nél kezdődik, ehhez jön még a gimbal és a kamera költsége. Igaz, a plusz befektetéseknek köszönhetően már egy GoPro kompatibilis gépet kapunk jobb látószöggel. A Blackbird üzemidő és végsebesség tekintetében szintén mutat némi előnyt, funkciói közül viszont hiányolhatjuk az automatikus felhasználó-követést (follow-me).

adorama_aries_blackbird_x10_2

Címkék: Média VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr457479220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása