DrónVilág

la_drone_expo_2014_logo

LA Drone Expo néven szervezett nagyszabású találkozót az UAVSA, a Pilóta Nélküli Járművek  Szövetsége. A december 13-ai rendezvény volt az első olyan kiállítás Kaliforniában, amely kifejezetten kis méretű, kereskedelmi és hobbi célra szánt drónokat vonultatott fel, a hadipar képviselői távol maradtak. Az ismertebb gyártók közül ott volt a DJI és a 3DR, de a közel 40 kiállító közt inkább az egyedi építésű modellek domináltak.

la_drone_expo_2014_1

Meglepő, de a világ technológiai innovációs motorjának számító Kaliforniában most először rendeztek ilyen jellegű kiállítást. Sokat mondó ugyanakkor, hogy az LA Drone Expo-t nem kisebb szervezet, mint a Tesla Foundation Group védnöksége alatt hívták életre, vagyis abban továbbra is egyet értenek a legnagyobbak, hogy a kereskedelmi drónipar hatalmas robbanás előtt áll.

la_drone_expo_2

A szervezők igyekeztek nem csupán a nagyközönséget kiszolgálni, hanem a szakmai párbeszédnek is teret adni: neves előadók, kormányközeli politikusok tartottak prezentációkat és kerekasztal-beszélgetéseket. Persze ha már Amerika, akkor némi botrány is kell a médiafelhajtáshoz: a No Drones LA csoport tagjai a magántulajdon és adatvédelem mellett tűntettek, ami abból állt, hogy jó három percig skandálva masíroztak táblákkal a kezükben:A Los Angeles Memorial sportarénában több, mint ezer látogató volt kíváncsi a túlnyomó többségben multirotorokat felvonultató kiállítókra, akik főként a drónok filmiparban és légifelvételek területén történő felhasználására fektették a hangsúlyt. Ennek megfelelően olyan neves optikai és optoelektronikai vállalatok is tiszteletüket tették az expón, mint a FLIR és a ZEISS, de persze GoPro akciókamerákból is akadt jócskán a standokon.

Nagy érdeklődés övezte a DJI standját, ahol a cég legújabb modelljét, az Inspire 1-est lehetett megcsodálni. A kvadkopter egyedi festést is kapott erre az alkalomra:

dji_inspire_shark_la_drone_expo

A látogatók találkozhattak egy mostanság rendkívül felkapott startup cég, a DreamQuii Robotics elegáns kis multirotorjával, a PlexiDrone-al:

dreamquii_plexidrone_la_drone_expo

Emellett számos egyedi konfigurációt lehetett szemügyre venni, vagy akár a csarnok erre a célra elkerített tesztpályáján működés közben megcsodálni:

la_drone_expo_6

la_drone_expo_5

 la_drone_expo_4

la_drone_expo_3

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr207479216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása