DrónVilág

nasa_ikhana_1

Pénteken fokozott érdeklődés és médiafelhajtás közepette került sor a NASA kísérletére, mely során az Orion űrkapszula egy Delta IV Heavy hordozórakéta segítségével sikeresen felszállt, kétszer megkerülte a Földet majd a kaliforniai partoktól nem messze a Csendes-óceánba pottyant. A teszt azért kapott kiemelt figyelmet, mert az Orion program hosszú távú célja, hogy 2030 környékén űrhajósokat juttasson a Marsra.

nasa_orion

A bő 5 órás program során az Orion nem volt egyedül a légtérben, egy drón is figyelemmel követte az eseményeket. Az Ikhana, a NASA saját tulajdonú, pilóta nélküli repülőgépe minden eddiginél jobb rálátást biztosított a tudósoknak és remek felvételeket készített, például ilyeneket:

Az Ikhana nem más, mint a General Atomics MQ-9-es drónja, neve indián nyelven annyit tesz “intelligens, öntudatos”. A Predator B átalakított verzióját 2006-ban vásárolta a NASA és természetesen kizárólag békés célokat szolgál: méréseket végez a Föld légkörében, illetve erdőtüzek és hurrikánok megfigyelésére használják. Az Orion kísérlet során 8 kilométeres magasságba emelkedett, hogy élő videóközvetítést sugározzon az űrhajó útjáról és részletes betekintést nyújthasson a leszállás kritikus pillanatairól.

nasa_ikhana_2

Címkék: Amerika Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr127479206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása