DrónVilág

drone_stadium_2

Louis van Gaal vezetőedző hadat üzent a drónoknak és különleges szakértőket bízott meg a csapat tréningjeinek biztosításával. A brit The Sun magazin interjújából kiderül, a holland mester kényesen ügyel arra, nehogy bárki is meglesse az általa begyakoroltatott speciális figurákat és taktikai húzásokat, ezért külön biztonsági céget bízott meg azzal, hogy a vörös ördögök edzéseit egyetlen drón se közelíthesse meg a levegőben.

drone_stadium_1Ugyanezen biztonsági cég szakembereinek feladata, hogy rejtett poloskák után kutassanak a carringtoni edzésközpont folyosóin és öltözőiben. Erre egy közel 10 évvel ezelőtti incidens miatt van szükség, 2005-ben a Chelsea elleni rangadót megelőzően egy látogató helyezett el lehallgató készüléket az Old Trafford öltözőjében. Azt a mérkőzést egyébként a United 1-0-ra megnyerte.

manchester_united_1

Nem Van Gaal az első edző, akinek meggyűlik a baja a levegőből kémkedőkkel. A nyári Világbajnokságon nagy hisztit csapott Didier Deschamps, a francia válogatott vezetője, miután egyik edzésükön megjelent egy drón. Az ügyben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatát kérték, persze nem lett belőle semmi. Amerikában az FAA októberben betiltotta a drónok stadionok környékén való használatát, a sportesemények kezdetétől és végétől számított 1 órán belül senki nem használhat ilyen eszközt.

Fotók: The SUN, Dronemag

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr527479204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása