DrónVilág

zano_3

ZANO egy ultrakönnyű, egyszerűen kezelhető légi felvételeket készítő platform, elég kicsi ahhoz, hogy elférjen tenyerünkön, és elég okos ahhoz, hogy önállóan repüljön. Van benne hangszóró, mikrofon, kamera, GPS modul, a kis drón pozicionálása pedig okostelefonunk mozgatásával történik. A beépített Wi-Fi modul segítségével okostelefonunkhoz (iOS vagy Android) csatlakoztatható, használata azonnal kezdhető.

zano_2

A fejlesztőmérnökök célja a ZANO megalkotásakor az volt, hogy egy olyan „repülő kamerát” hozzanak létre, amely bárki számára elérhető - legyen szó a költségekről, vagy a kezelhetőségéről. Ennek tükrében „forradalmian önálló működést”, és kicsomagolás után azonnali használatbavételt ígérnek. Érzékelők tömkelege található a kis drónban, melyek olajozott együttműködése garantálja a problémamentes működést.

A ZANO egy „virtuális pórázon” tartott repülő kamera, amit egyszerű kézmozdulatokkal irányíthatunk: billentsük el okoseszközünket bármelyik irányba, s a drón engedelmesen követni fogja azt. Gyakorlottabb felhasználók bekapcsolhatják a Free Flight módot, ahol az okostelefon/táblagép kijelzőjén megjelenő joystickek segítségével irányíthatjuk a drónt. Csúszkákkal paraméterezhető a repülési magasság és az elfordulás mértéke.

zano_1

Ha a ZANO túl messzire kerül vezérlőeszközétől, vagy akkumulátora túl alacsony töltöttségűvé válik, azonnal megkezdi a „hazarepülést”, azaz visszatér a vezérlő által jelzett GPS koordinátához. A ZANO képes a „kövess” üzemmódra is: ha egyszer beállítottuk a „tartsd a pozíciót” pontot, az eszköz megjegyzi a vezérlőtől való távolságot, majd azt mozgáskor megtartja, ha elindulunk egy tetszőleges irányba. Repülés közben a drón kikerüli az összes akadályt, így erre külön nem kell odafigyelnie a kezelőnek.

zano_4

Forrás: prohardver

Címkék: Hobbi Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr897479202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CES 2015: Kis startupok nagy napjai | DrónVilág 2015.01.08. 15:12:45

[…] van például a ZANO, amelynek sorozatgyártására a jótékony támogatók nem sajnáltak összedobni – […]
süti beállítások módosítása