DrónVilág

3DR_X8_1Tulajdonképpen várható volt, hogy előbb-utóbb  frissítik valamelyik komolyabb multirotorjukat, mert bár az Iris+ eddig sikeres terméknek ígérkezik a hobbifelhasználók körében, de megvannak a maga korlátai. És ahogyan azt Chris Anderson többször lenyilatkozta már, az igazi üzletet hosszabb távon nem a szórakoztatóelektronikába való előretörés, sokkal inkább a drónok egyéb iparágakban történő alkalmazás jelenti.

A héten bemutatott X8+ elsősorban olyan, a filmezéssel vagy háromdimenziós térképalkotással próbálkozó vállalkozások körében lehet majd népszerű, akik különböző típusú gimbalokat és kamerákat szeretnének rögzíteni drónjukra és/vagy saját igényeiknek megfelelően továbbfejleszteni, módosítani az alapgépet. Ami a külsőt illeti: értjük mi a platformok lényegét, de hogy egy magát piacvezető gyártók közé soroló cég tervezői ennyire látványosan kevés figyelmet fordítanak a megjelenésére, az azért meglepő. Az alumínium vázhoz eszkábált lábakon sorakozó csavarok és a kívül elvezetett drótok kifejezetten igénytelen hatást kölcsönöznek a drónnak, a vásárló joggal érezheti úgy, hogy a 300 ezer forintnak megfelelő összeg feléért bármelyik sufniműhelyben összeraknak neki egy hasonló vázat.

3dr_x8_3.jpg

A drón négy karján dupla rotorok kaptak helyet, jó kérdés, hogy most akkor kvad- vagy oktokopterről beszélhetünk-e, a 3DR mindenesetre továbbra is ez utóbbi kategóriába sorolja az X8-ast. Két kilogrammos teherbíró képességébe beleszámít az akkumlátor, úgyhogy inkább csak bő 1 kilóval számolhatunk, ehhez társul a 15 perces menetidő.

3DR_X8_2Funkciókat illetően nincs okunk panaszra, a 3DR saját, nyílt forráskódú platformjai (Pixhawk, ArduCopter) mellé kapunk egy újfajta, automata követő-funkciót „3PV Follow Me” megjelöléssel, ami bármilyen GPS jeladóval ellátott Android eszközzel kapcsolatot tud létesíteni.  Árcetli 1350 dollárnál.

Címkék: Amerika VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr637479188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása