DrónVilág

amazon_prime_air_2

Nem adja fel drónos csomagküldéssel kapcsolatos álmait az Amazon – számol be róla a Financial Times. Szűk egy esztendővel azután, hogy Jeff Bezos vezérigazgató először beszélt a kvadkopteres házhozszállítás ötletéről, a világ elsőszámú internetes kereskedőháza hamarosan az angliai Cambridge-ben folytatja a Prime Air tesztelését. Ezt látszik alátámasztani az néhány álláshirdetés, melyek nemrég jelentek meg az Evi Technologies honlapján és amelyekben legalább öt éves tapasztalattal rendelkező repülőmérnökök jelentkezését várják.

amazon_prime_air_1

A hangfelismerő rendszerek fejlesztésével foglalkozó Evi Technologies-t két évvel ezelőtt vásárolta fel az Amazon, a mostani bővítés része annak a projektnek, melynek keretében 2016-ra egy 5000 főnek munkát adó londoni kutató-fejlesztő központ létrehozását tervezik. Egyesek szerint a kedvezőbb adózási feltételeken túl az Amazon angliai terjeszkedésével és a Prime Air áthozatalával próbál meg közelebbi kapcsolatot létesíteni a britek legnagyobb dróngyártójával, a BAE Systems-el.

amazon_drone_delivery

Bár az Egyesült Királyság jogszabályalkotói valamivel az amerikaik előtt járnak, az Amazonnak így sem lesz egyszerű dolga, ha a Prime Air-t kereskedelmi forgalomba szeretné állítani – hívta fel rá a figyelmet Terry Holloway, a Cambridge Aero Club vezetője. Szerinte a CAA jelenleg érvényben levő előírásai alapján a pilóta nélküli légijárművekkel történő házhozszállítás gyakorlatilag megvalósíthatatlan. A látótávolságon kívüli repülés tiltott, lakott területen legalább 50 méteres távolságot kell tartani az emberektől, járművektől és épületektől. Egyelőre sem az Amazon, sem az Evi Technologies nem tartozik azon vállalkozások közé, akik rendelkeznek a CAA engedélyével.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr497479186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Facebook megkezdte a drón-osztag toborzását | DrónVilág 2014.11.21. 14:03:40

[…] sokkal az Amazon álláshirdetéseinek felbukkanását követően a legnagyobb közösségi oldal karrierportálján is olyan pozíciók jelentek meg, amelyek […]
süti beállítások módosítása