DrónVilág

moffett_airfield_2

A keresőóriás cég hatvan évre kibérelte a kaliforniai Moffett Airfield három hangárját – adta hírül a businessweek.com. A NASA tulajdonában álló légibázisért összesen 1.1 milliárd dollár bérleti díjat fizet majd a Google, máris megindultak a találgatások arról, vajon mire kívánják használni a gigantikus csarnokokat. Az első információk szerint repülési, űrhajózási, valamint robottechnológiai kutatásokat fognak végezni, de vannak, akik szerint egyszerűen csak a cég privát repülőinek kívánnak megfelelő területet biztosítani. Mi viszont arra tippelünk, hogy a 32 ezer négyzetméteres hangárban bizony drónok fejlesztése és tesztelése fog folyni.

moffett_airfield_1

A Google már idén több alkalommal is mutatott arra utaló jeleket, hogy komoly szándékai vannak a pilóta nélküli légijárművek piacán. Áprilisban a Facebook elől felvásárolták a napelemes drónokat készítő Titan Aerospace-t, nemrég pedig arról hallhattunk, hogy Új-Mexikóban próbálnák ki az internetes lefedettséget légtérből biztosító rendszerüket.

moffett_airfield_3

Logikus lépés lenne tehát, hogy a két kísérleti projekt eredményeit összegezve lassan megkezdenék a Solara 50 drónok tesztelését. No persze  még a 340 méter hosszú, 93 méter széles és 60 méter magas 1. számú hangár sem tud elegendő helyez biztosítani a próbarepüléseknek, de számos egyéb tesztet el lehet majd végezni itt, mire az FAA-től megjönnek a szabadtéri kísérletekhez szükséges engedélyek.

titan_aerospace_solara_50_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737479180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása