DrónVilág

swann_xtreem_atom_quadcopter_3

Nem kellett sokat várniuk a miniatűr drónok kedvelőinek a néhány hete bemutatott Pico QX versenytársára, tenyérnyi multirotorral jelentkezett az amerikai Swann Xtreem is. Az Atom Quadcopter a maga 14 grammos súlyával ugyan valamivel nehezebb a Blade 8 grammos kvadkopterénél, viszont 3 centiméterrel rövidebb, mindössze 70 mm.

swann_xtreem_atom_quadcopter_1

A tenyérnyi drón masszív konstrukciójának köszönhetően viszonylag ellenálló az ütközéseket, zuhanásokat illetően – legalábbis a gyártó szerint, talán ennek is köszönhető, hogy a vastag propellerek nem kaptak külön védőkeretet. Fedélzetén találunk egy apró fényforrást, de a Pico QX által produkált színes led-fényjátékra ne számítsunk. Viszont hasonlóan egyszerű az irányítása, gombnyomásra ugorja a szaltókat, így kezdők és gyerekek számára is első perctől kezdve jó szórakozást ígér.

swann_xtreem_atom_quadcopter_2

Az Atom Quadcopter üzemideje 7 perc, nagy előny, hogy akár közvetlenül a kontrollerről is újratölthetjük. Ami még szintén barátságossá teszi a gépet, az a 40 dolláros (~10e forint) alapára, de egy karácsonyi akció keretében most akár 23 dollárért hozzájuthatunk.

Címkék: Hobbi VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667479172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világszerte óriási a káosz a jogalkotók asztala körül | DrónVilág 2015.03.13. 16:51:52

[…] egyszerűen tilos. Nincs súlyra vagy méretre vonatkozó korlátozás, a modellboltok még egy Pico-t sem adhatnak el, amíg a hatóságok elő nem állnak a végleges szabályozással. Ez utóbbi […]
süti beállítások módosítása