DrónVilág

dronecode_1

A Linux Alapítvány vezetésével nyílt forráskódú platform indult a pilóta nélküli rendszerek fejlesztői számára. A Dronecode alapításában olyan neves cégek működtek közre, mint az Intel, a 3D Robotics, a Walkera vagy a DroneDeploy. A honlap célja, hogy összefogja és koordinálja azoknak a fejlesztőknek a munkáját, akik eddig jobbára csak megosztani tudták munkáik eredményét a különböző UAV fórumokon.

dronecode_2

A Dronecode létrejöttének előzménye a DIY Drones portálon regisztrált felhasználók ugrásszerű növekedése. A 3D Robotics fórumán a lelkes amatőr modellezőktől kezdve az egyetemi végzettségű programozókon át a professzionális UAV-szakemberekig gyakorlatilag mindenki bedobhatta a "közösbe" legújabb fejlesztéseinek eredményét, de az egyes tagok által végzett munkák között nem igazán volt kapcsolat.

dronecode_3

Az APM/ArduPilot UAV rendszerre alapuló Dronecode ezeket a kezdeményezéseket szeretné most egybefogni és külön projektenként kezelni, cserébe a résztvevők olyan (erő)forrásokhoz juthatnak, amelyekhez egyébként nem lenne lehetőségük. Jelenleg 1200-nál is többen dolgoznak a Dronecode projektjein, a támogatók közé bármikor csatlakozhatnak a közösségi fejlesztésben hívő cégek és szervezetek.

Jim Zemlin, a Linux Alapítvány vezetője megerősítette, a nyílt forráskódú platform nem kereskedelmi és nem katonai célú felhasználásra készült, a fő területet a természet- és az állatvédelem és a non-profit szolgáltatások jelentik. Ezzel némileg ellentmondásos, hogy a kezdeményezést támogató vállalkozások legtöbbje a szórakoztató elektronika piacáról érkezett, az Intel például valószínűleg így próbálja meg betenni a lábát a drónok világába.

Címkék: Kutatás Szoftver

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007479158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása