DrónVilág

sagem_patroller_2

Öt év telt el a Patroller első bemutatása óta, épp’ ideje tehát, hogy szolgálatra jelentkezzen. A jó 1 tonnás drónt a 2009-es párizsi Air Show-n láthatta először a nagyérdemű, azóta viszont néhány sikeres tesztrepülésen és apróbb tuningon kívül nem sokat hallottunk a francia légierő leendő üdvöskéjéről. A cég legutóbb júniusban számolt be egy új generációs multi-szenzor csomag integrálásáról, az Euroflir 410-et az idei Eurosatory kiállításon demonstrálták.

sagem_patroller_with_euroflir_1

Most azonban úgy tűnik, nem halogathatják tovább a MALE osztályba tartozó drón éles bevetését. A francia hadsereg szóvivői jelezték, hamarosan 200-250 milliós tendert írnak ki pilóta nélküli repülők és hozzájuk tartozó infrastruktúra beszerzésére, a busás hazai megrendelőről pedig nyilván a Sagem se szeretne lemaradni. Márpedig komoly vetélytársakban nincs hiány, szakértők szerint a Thales Watchkeeper-e és a Textron Shadow M2-es is esélyes a végső győzelemre. Az egyenként 25 millió eurót érő Patroller-eket a cég montluconi gyárában szerelik majd össze,  ugyanott, ahol az Afganisztánban már sikeres missziókat teljesítő Sperwer-t.

sagem_patroller_3

A 250 kilogrammos teherbírású Patroller végsebessége 314 km/óra, a 9 méteres szárnyai alá rögzített extra üzemanyagtartályokkal 20 órán át képes a levegőben maradni. Fel- és leszállás természetesen full automata módban, 250 méter helyigénnyel. A Sagem három altípussal, R (légierő), M (tengerészet) és S (belbiztonság) verzióban próbál piacokat hódítani a Patroller-el, kíváncsian várjuk az első éles bevetést.sagem_patroller_4

Címkék: EU Gyártó Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr387479152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása