DrónVilág

sensefly_exom_2

Jókora meglepetést okozott a svájci Sensefly múlt héten, amikor ígérete szerint az Intergeo konferencián bemutatta vadonatúj drónját. Az eBee sikere után sokan azt várták, a svájci cég minden erejével a merevszárnyúak kategóriájára koncentrál majd és esetleg kihoz egy nagyobb testű verziót. Ehhez képest Berlinben egy apró, törékenynek tűnő kvadkopterről, az eXom-ról rántották le a leplet.

Ami a külső megjelenést illeti, a tervezők megint nagyot alkottak, a robot-méhecske minden egyes részét tökéletesen kidolgozták: a potroh, a fej, a szárnyak és a leszálló-csápok fantasztikusan visszaadják a természet ihletését.

sensefly_exom_1

A bemutató során nem sok szó esett az eXom teljesítményéről, a hangsúly inkább a beépített szenzorokon volt. A drón fejrészében helyet kapó TripleView kamerarendszert külön robotpilóta iránytja, a HD vagy infra-videók rögzítése 270 fokos látószögben lehetséges. Emellett további öt vizuális szenzort találhatunk az eXom-on, ezek az autókban használt parkolást segítő automatikához hasonlóan óvják a drónt.

sensefly_exom_3

Érdemes kiemelni az eXom irányítószoftverének két új funkcióját. „Screenfly” módban repülés közben rábökhetünk a kijelzőn a minket részleteiben is érdeklő objektumra, a drón pedig magától megközelíti azt. Az „Autonomous” opcióval elég csak kijelölnük a térképen, mely területekről szeretnénk felvételeket készíteni, az útvonalat és ellenőrző pontokat az eXom már önállóan megtervezi és berepüli. Kereskedelmi ár és forgalomba kerülés egyelőre ismeretlen.

Címkék: EU Kutatás VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr617479148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása