DrónVilág

infinium_robotics_pincer_1

Repülő robotokkal forradalmasítaná az éttermi felszolgálást az Infinum Robotics. A fedélzetén egész menüsorral egyensúlyozó kvadkopter nemrég egy hazai termékek, újdonságok, találmányok népszerűsítésére rendezett kiállításon került bemutatásra, a látványos demonstrációt maga a szingapúri miniszterelnök is megtekintette.

Woon Junyang cégvezető elmondta, nem céljuk a humán munkaerő teljes kiváltása, eszközük sokkal inkább a pincér segédjeként funkcionál a felszolgálás során. Míg a drón kihozza a megrendelt italokat, addig a pincérnek több ideje marad a vendéggel foglalkozni, a menüből ajánlani. Hasonló megoldással már máshol is próbálkoztak, Las Vegas egyik népszerű klubjában például egy multirotor segítségével szolgálják fel a pezsgőt.

infinium_robotics_pincer_2

Az Infinum Robotics helyi vállalkozásként indult, ma már Amerikában is van képviseletük. A drónpincérek mellett „klasszikus” UAV feladatokat vállalnak, így például olajvezetékek vagy ipari területek megfigyelését, légi fényképezést és térképezést végeznek. A drónok beltéri használatával és vendéglátóiparban betöltött lehetséges szerepükkel kapcsolatos kutatásaikat a kormány jelentős összeggel támogatta.

infinium_robotics_pincer_3

A cég által fejlesztett kvadkopter kereskedelmi forgalomba kerülésére még várni kell, jelenleg az ételek biztonságos kiszállítását lehetővé tevő technológiai eljárás levédetése van folyamatban. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy drónpincér körülbelül  20 000 dolláros értéket képvisel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr287479144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása