DrónVilág

walkera_scout_x4_4Méltatlanul kevés szót ejtettünk eddig a kínai Walkera drónjairól, mentségünkre szolgáljon, a DJI legnagyobb konkurense honfitársánál jóval visszafogottabb kampányt folytat Európában. Kínálatuk ugyanakkor folyamatosan szélesedik, négy- és hatrotoros modelljeik mellett hagyományos RC helikoptereket és merevszárnyú vitorlázót is találunk a palettán. A most bemutatott Scout X4-es hiányzó láncszemet pótol, egyfajta átmenet a nagy sikerű QR X350 és a felsőkategóriát súroló X800-as között (egyesek szerint a felhasználók X350-re adott visszajelzései alapján végzett átalakítások, fejlesztések végeredménye).

walkera_scout_x4_1

A Scout X4-est egyértelműen a Phantom 2 kihívójának szánják, ezért rengeteg újdonságot pakoltak bele. Behúzható lábakkal rendelkezik, négy rotorjának tartókarjain pedig további bővítésre van lehetőség, a propellerek és motorok duplázásával könnyedén növelhetjük  teherbíró képességét. Erőforrásaink optimális kihasználásának érdekében menet közben kapcsolgathatunk a négy és nyolc motoros üzemmód között.

walkera_scout_x4_2

Funkcióit tekintve a Walkera két fontos újítással igyekszik magára vonni a figyelmet. Egyrészt a Scout X4-be beépítésre került a napjainkban egyre népszerűbb follow-me funkció, ami különösen az akciófelvételek készítésénél jöhet jól. Másrészt a drón kétirányú telemetriát kapott, melynek köszönhetően valós időben kalibrálhatjuk, például menet közben változtathatunk az előre megadott útvonalpontokon.

walkera_scout_x4_3

Örülhetnek az iPhone és iPad tulajdonosok, végre irányítóközpontként használhatják eszközeiket, lévén a Scout X4-hez bluetooth-os telemetria adapter jár, nincs szükség USB csatlakozóra. Repülési idejét 25 percre növelték, ebben szintén megelőzi versenytársait. A Scout X4 októberben érkezik, ára 1600 dollár (400e HUF) körül várható.

Címkék: VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr167479142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halloween megihlette a Thunder Tigert | DrónVilág 2014.11.04. 16:37:30

[…] illetően a Ghost valahol a Walkera Scout X4 és a Sky Hero Spyder tengelyen próbál meg betörni a piacra. A rendkívül hasonló […]
süti beállítások módosítása