DrónVilág

dronies

A „Drónik” jó eséllyel pályáznak az idei év Leghaszontalanabb Kütyü címére. De legalább viccesek. Mert persze megesik, hogy az ember gondol egyet és vásárol néhány, leginkább a méhecske és katica keresztezésére emlékeztető kvadkoptert, hogy aztán betanuljon velük egy közös táncot és előadja a munkahelyén, családi vacsorán, iskolai ki-mit-tudon...de ettől még ugyanolyan értelmetlen marad az egész, mint most, amikor támogatókat keresnek az ötlet megvalósításához.

Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon múlt héten jelent meg a „Táncoló Drónik” (Dancing Dronies) fémjelzésű projekt, melyben a három alapító srác 10 000 dolláros kezdőtőkét gyűjt apró kvadkoptereik sorozatgyártására. A névadás kissé marketingszagú, a "dronies" szót, mint a "drónnal készített szelfi" rövidített formáját néhány hónappal ezelőtt már lefoglalták, no sebaj, könnyebb lesz találatokra vadászni a keresőben.

dronies_dance_1

A Drónik okostelefonunkkal vannak kapcsolatban, ha elindítunk rajta valamilyen zenét, önmaguktól táncra perdülnek. Egyszerre sajnos csak két sárgaságot vezérelhetünk, pedig az lenne igazán látványos, ha ZH írás közben ötven Dróni emelkedne fel a teremben és kezdene eszeveszett szeletelésbe. A koreográfiát egyébként előre is megírhatjuk, de szabadtérre ne tervezzünk, mert a legkisebb szellő felboríthatja a formációt.

Egyébként a készítők nem kisebb dolgot állítanak, minthogy ezek a kis sárga, fülhallgatós rémségek a világon az elsők, akik GPS vagy egyéb külső szenzorok nélkül képesek lesznek különböző manőverek autonóm végrehajtására. Ráadásul mindezt formációban is végre tudják hajtani anélkül, hogy összeütköznének. A technikai részletekről sajnos többet nem árultak el a tervezők, de mindenképp igyekeznek hangsúlyozni, hogy mostani projektjük egy hosszú út első állomása, céljaik közt a drónok ennél valamivel hasznosabb felhasználási módjai is szerepelnek - amit mi is szívből remélünk.dronies_dance_2

Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr377479136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása