DrónVilág

nixie_1

Az Intel februárban indította útjára „Make It Wearable” elnevezésű tervezői versenyét, döntőjébe tíz találmány jutott, köztük Nixie, a karkötőként viselhető drón. Különlegességét apró mérete mellett hajlékony karjai jelentik, melynek köszönhetően a kvadkopter csuklón viselhető és onnan indítható.

nixie_2

A tervek szerint Nixie képes lesz a hangfelismerésre, ami remekül jöhet, ha például sziklamászás vagy kerékpározás közben szeretnénk néhány menő képet csinálni magunkról. Vezényszóra önállóan leoldja magát karunkról, körberepül és elkészíti a szelfiket, hogy aztán visszatérjen és újra belénk kapaszkodjon. A drón okostelefonunkkal tartja a kapcsolatot, így tud fókuszban tartani minket a fényképezés vagy vidózás közben.

A Nixie-t eredetileg egy pár kesztyűnek szánták, készítői a tervezés egy későbbi fázisában változtattak a koncepción és jutottak el a karkötő ötletéhez. Végleges formáját a novemberi eredményhirdetésre nyeri majd el, ahol a győztesek félmillió dollárt vihetnek haza. Addig is itt megtekinthető a többi döntőbe jutott kütyü.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr767479134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása