DrónVilág

ces_logo_2015

Fantasztikus bejelentés érkezett a világ elsőszámú szórakoztatóelektronikai kiállí-tásának szervezőitől: a jövő évi Consumer Electronic Show minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít az UAV iparág szereplőire, azon belül is a kereskedelmi és hobbi célú felhasználásra készült drónokra. A január 6 és 9 között immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő CES-en külön területet kapnak a legnevesebb pilóta nélküli rendszerek gyártói.

Az Unmanned Systems Marketplace összesen 6500 négyzetméteren várja majd a drónok iránt érdeklődő látogatókat, akik olyan piacvezető cégek újdonságaival találkozhatnak, mint a DJI, az Air-Dog, az iRobot vagy a Pelican Products.

ces_2014_1

Nem ez lesz ugyanakkor az első alkalom, hogy pilóta nélküli repülő eszközök lépnek a CES színpadára. Tavaly például az eBee, a DJI és a Parrott is tiszteletét tette Las Vegas-ban, utóbbi a kiállítás egyik legemlékezetesebb bemutatóját rendezte.

A szervezéséért felelős társaság, a CEA (Consumer Electronics Association) előrejelzései szerint a dróngyártók egyre nagyobb teret követelnek a szórakoztatóelektronikai eszközök piacán, 2015-ben már világszerte 400 000 eladással és 130 millió dolláros árbevétellel számolnak, ami az idei évhez képest 55%-os növekedést jelent. Sőt, a piackutatók öt éves viszonylatban összesen 1 billió (!) dolláros üzletet várnak az UAV iparágtól.

Címkék: Amerika Kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr267479132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droner 2014.09.27. 10:48:29

Srácok azt a billiót fordítsátok már helyesen milliárdra, mert angolul a billion jelenti a millirárdot, magyarul a billió meg az ezermilliárdot, nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása