DrónVilág

titan_aerospace_solara_50_1

A cél továbbra is az internet lakatlan vagy infrastruktúra nélküli területekre történő eljuttatása, pilóta nélküli repülők segítségével. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az internetes óriáscég áprilisban felvásárolta a Titan Aerospace napelemes drónokat készítő vállalatot, októberben pedig már megkezdenék az első kísérleteket.

Az internetes elérhetőséget biztosító alkalmazásról a cég igyekszik minden információt eltitkolni, ennek oka, hogy a Facebook szintén hasonló projektben utazik. Az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottságához benyújtott kérelmükből annyi derült ki, hogy a rendszert két frekvencia tartományban (910 és 927 Mhz illetve 2.4Ghz és 2.414Ghz) kívánják tesztelni. Amennyiben megkapják az engedélyt, úgy az új-mexikói Albuquerque-től keletre eső, összesen 1400 négyzetkilométernyi terület felett próbálják majd a magasból megteremteni az internetes lefedettséget.

titan_aerospace_solara_50_2

Arról, hogy vajon a cég kísérletei során a Project Loon programban megálmodott magaslégköri ballonjait, vagy esetleg a Titan Aerospace drónjait fogja használni, még nem érkezett hír. Márpedig ezen eszközök használatához a Szövetségi Légügyi Hivatal külön engedélyére is szükségük lenne.

google_project_loon

 

Címkék: Amerika Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr957479122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása