DrónVilág

pocketcopter_3

Még csak koncepció, máris hatalmas siker ez az okostelefon kiegészítő. A 20 centis Pocketcopter alapvetően egy külső akciókamera, melyet Wifi-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatunk telefonunkhoz. Más akciókamerákhoz hasonlóan hasonlóan rögzíthető például sisakra vagy bringára, még a burkolata is teljesen vízálló. Plusz tud valamit, amit egyik versenytársa sem: repülni!

pocketcopter_2

A leginkább egy régebbi típusú mp3 lejátszóra hajazó kütyüből egy mozdulattal elővarázsolható két rotor, úgyhogy akár 10 méteres magasságból is készíthetünk magunkról HD minőségű selfie-t. Felszállás után az irányítást okostelefonunkról végezzük, ha túl messzire repülünk vele és elveszik a jel, a Pocketcopter önállóan landol. Képeinket, videóinkat a drón szoftvere azonnal posztolja a kiválasztott közösségi portálra, illetve menti micro SD kártyára. Újratölthető akkumlátora 25 perces önfeledt repkedésre biztosít időt, de hagyományos kameraként használva 6 órán keresztül filmezhetünk vele.

pocketcopter_1

Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon indított projektre az eredetileg megcélzott támogatás sokszorosa gyűlt össze, így remélhetőleg hamarosan elkészül az első prototípus. Ha minden jól megy, a Pocketcopter-t jövő év májusában dobják piacra, ára a készítők becslése szerint 99 euró körül lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr727479118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása