DrónVilág

amazon_coalitionÖsszefogtak a tengerentúli drónipar legnagyobb szereplői, hogy együtt lobbizzanak Washingtonban a pilóta nélküli légijárművek kereskedelmi célú használatának engedélyezéséért - számol be róla az USA Today. Az Amazon kezdeményezéséhez csatlakozott a DJI, a Parrott és a 3D Robotics, a koalíció tagjai most közös petícióban fordulnak a jogszabályok kidolgozásával késlekedő Szövetségi Légügyi Hivatalhoz (FAA).

amazon_prime_air

Az Amazon tavaly decemberben állt elő a kvadkopterrel történő csomagküldés ötletével, Jeff Bezos azóta is minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a Prime Air koncepció valósággá váljon. Májusban már arról lehetett hallani, az Amazonnál kifejezetten UAV-mérnököket és fejlesztőket keresnek, nemrég pedig magukhoz csábították Ben Gielow-t, az AUVSI vezető tanácsadóját. Emellett nem csekély összegért megbízták a komoly washingtoni kapcsolatokkal rendelkező Akin Gump ügyvédi irodát, hogy a szükséges jogszabályi környezet mielőbbi megalkotásáért lobbizzon.

amazon_drone_deliveryMindeközben a cég seatlle-i központjában befejeződött a Prime Air tesztelésének első fázisa, ezért júliusban hivatalos kérvényben fordultak az FAA-hez, hogy a szabadban folytathassák kísérleteiket. Az eredeti elképzelés szerint a maximum 55 font(24 kg) összsúlyú és legfeljebb 400 láb (120m) magasan közlekedő drónok 30 perces házhozszállítást végeznének egy 10 mérföldes sugarú körben.

amazon_versus_faa

Az Amazonon kívül több tucat cég vár hasonló engedélyre, a Hivatal felől azonban eddig nem érkeztek jó hírek. Bár a Kongresszus megbízásában 2015 szeptembere szerepel, mint a drónok belföldi légtérbe történő integrálásának határideje, az FAA már nyár elején jelezte, ezt aligha fogják tudni tartani. A most megalakult koalíció tehát egyértelmű válaszlépés a kormány késlekedésére, a tagok azt kívánják hangsúlyozni, hogy minden eltelt hónap komoly gazdasági hátrányt jelent az amerikai piacnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr137479106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása