DrónVilág

deutsche_bahn_1

Európa legnagyobb vasúttársasága egy flottányi drónt vet be a a kocsikat rongáló grafitisekkel szemben, akik évente 10 millió dolláros kárt okoznak. A vállalat azt az MD4-1000s típusú kvadkoptert nézte ki magának segítőtársul, amely korábban részt vett a Deutsche Post csomagszállítós projektjében.

microdrones_md4_1000_1

A Deutsche Bahn a következő hetekben kezdi meg a multirotor tesztelését, melynek legfőbb előnyeként zajtalan működését emelték ki. Az infrakamerával felszerelt gépek a DB legforgalmasabb állomásai felett fognak körözni, legfeljebb 150 méteres magasságban, így használatuk a német törvények értelmében legális. Az élőképet nem csupán a vasúttársaság biztonsági szolgálata, de a német rendőrség (Bundespolizei) is megkapja, így könnyedén azonosíthatják a vandálokat és gyűjthetnek bizonyítékot ellenük.

Ezzel együtt nem lesz egyszerű dolguk a Deutsche Bahn szekusainak, a személyes adatvédelmet illetően Németország rendelkezik az egyik legszigorúbb szabályozással Európában. A Microdrones drónjának darabára 60 000 euró, közel 19 millió forint, így nem meglepő, hogy egyesek szerint ezt a pénzt inkább a vasúti kocsik graffiti-biztos fényezésére kellene fordítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667479098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Graffitis kopterek keseríthetik meg a közteresek életét | DrónVilág 2015.03.15. 12:25:06

[…] emlékeznek még olvasóink a német vasúttársaság tervére, mely szerint a Deutsche Bahn-nál a Microdrones távirányítású kvadkoptereit fogják bevetni a […]
süti beállítások módosítása