DrónVilág

kréta

Az amerikaiak január óta próbálnak megegyezni a görög kormánnyal  arról, hogy 6-12 hónapra pilóta nélküli repülőket állomásoztathassanak a  Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigetén – számolt be róla a To Vima internetes hírportál. A tárgyalásokat az USA azzal a céllal kezdte meg év elején, hogy a drónok már júniusban megérkezhessenek Krétára. A sziget stratégiailag fontos helyszínéül szolgálna a közel-keleti terrorista ellenes bevetéseknek, megállapodásra azonban a mai napig nem került sor.

crete_usa_1

Athén attól tart, a drónok érkezésével Kréta potenciális célponttá válhat, ami jelentősen visszavetné a turisztikailag kiemelkedő forgalommal bíró sziget látogatottságát. Másfelől az se tisztázott, a kockázatos szövetségért cserébe mit kapna Görögország. Egyes katonai körökből érkező információk szerint legszívesebben néhány használt drónt szeretnének, melyekkel később a tengeren érkező illegális bevándorlókkal szemben védekeznének. Washington egyre jobban sürgeti a megállapodást, ezért Dimitris Avramopoulos védelmi miniszter augusztus 21-én a Pentagonba látogat, de addig a görög parlament jóváhagyására is szükség lenne.

Címkék: Amerika EU Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr117479096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása