DrónVilág

david_lesh_eltunt_oregur_1

A 82 éves, virginiai Guillermo DeVenecia eltűnését múlt szerdán jelentette be felesége, a rendőrség és katasztrófavédelem emberei azonnal a keresésére indultak. Később helikopterek, mentőkutyák és önkéntesek csatlakoztak az akcióhoz, de a sűrű erdőkkel borított vidéken nem akadtak az idős férfi nyomára. Három nap eredménytelen kutatómunka után a helyi rendőrség nyílt felhívással fordult a lakosság felé, de talán ők maguk se gondolták, hogy DeVenecia  röviddel ezt követően épségben előkerül.

david_lesh_eltunt_oregur_2

A kolorádói David Lesh barátnője családjánál vendégeskedett, mikor meghallotta a hírt és úgy döntött, saját drónjával besegít a keresésbe. A fiatal srác síelők és snowboardosok fényképezésével is foglalkozik, a levegőben készült felvételeket sokszor egy multirotor segítségével készíti. A felhívást követően egy közeli szójabab ültetvény felett küldte levegőbe kamerával felszerelt hexakopterét, de mint később elmondta, nem reménykedett abban, hogy a közel 200 hektáros területen bárkit is talál.

david_lesh_eltunt_oregur_3.jpgA hatalmas ültetvény átfésülésére mindössze 20 percre volt szüksége, jóllehet ugyanez a művelet egy kisebb kutatócsoportnak több órába telt volna. Délután 1 óra tájékában az FPV segítségével David észrevette a sorok közt bizonytalanul tébláboló öregurat és értesítette a hatóságokat. DeVenecia három napig étel, ital és menedék nélkül kóborolt az erdőben, ennek ellenére komolyabb sérülés nélkül találtak rá. Mint kiderült, időérzéke teljesen elhagyta, mindössze néhány órányi sétára emlékezett és rendkívül meglepődött, mikor megtudta, milyen sokan indultak keresésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr117479092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása