DrónVilág

drón_fagyi_budapest_1

Csütörtökön egy magyar cég bemutatót tartott a Városligetben, mely során drónnal reptették meg saját készítésű fagylaltjukat. A DJI Phantom II-es átépített változata a csónakázó tó felett 50 méteres magasságban közelítette meg a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy ott átadja gyorsan olvadó csomagját. A kopterre kamerát is rögzítettek, a navigálást segítendő - magyarázta az Origónak Tanyi Bence fejlesztő és pilót.

Mező Mónika, a Peak Hungary cégvezetője úgy nyilatkozott, az újfajta házhozszállítási módszerrel egy kifejezetten nőknek szánt, diétás fehérje-fagyit kívánnak népszerűsíteni. Ugyanakkor tudja, a hazai jogszabályi környezet még nem biztosít lehetőséget az ilyen jellegű kézbesítésekre, ezért egyelőre maradnak a kísérleti repülések. A bemutatót eredetileg a Hősök terére tervezték, de a hatóság biztonsági okok miatt végül csak a tó feletti körözésre adott engedélyt, ami a jövőre nézve sajnos nem túl bíztató.

A drónokkal történő szállítás ötlete Magyarországon ugyan újdonságként hat, külföldön azonban már számos példát láthattunk arra, hogy élelmes vállalkozók pizzát vagy éppen sört szállítanak ilyen légijárművekkel.

drón_fagyi_budapest_2

/fotó: Peak Hungary/

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr237479088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szigetvári Mátyás 2014.07.19. 16:39:54

Szívesen részt vennék a munkálatokban !

Andrew Summer 2014.07.21. 13:08:55

A magyar természetvédelem is használ drónokat! http://kmnp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=news_179_2567 Lehet több haszna és értelme van, mint a jégkrém reptetésnek.

Mező Mónika 2014.07.23. 08:19:17

Sziasztok, Tanyi Bence és Török Bálint a 2 fejlesztőnk itt eléred őket: Karma Kopter

Mező Mónika 2014.07.23. 08:20:16

Köszönjük DrónVilág a cikket, esetleg majd keressetek.
süti beállítások módosítása