DrónVilág

Fából vaskarika

2014/07/10

airmovielab_prodigy_wood_3Rendhagyó trikoptert épített az olasz Airmovielab: a Prodigy Wood váza fa hatású festést kapott, formatervezését tekintve pedig egészen egyedi. A három, fedett oldalborítással ellátott duplarotor egy központi egységet fog közre, itt kapott helyet a meghajtás és elektronika. A gép műszerei és hat propellere ezáltal jóval nagyobb biztonságban vannak, állítják a készítők, akik az olasz szabadalmi hivatalnál már le is védették a technológiát.

airmovielab_prodigy_wood_2

A Prodigy Wood különleges kialakítású váza mindössze 380 grammot nyom és a biztonságos repülést hivatott támogatni: ha a drónnal lezuhanunk vagy nekiütközünk valaminek, kisebb a sérülésveszély. A motor által keltett rezgések hatása alacsony, a kamerát pedig nem a gép aljára, hanem oldalára rögzíthetjük, így biztosan nem lóg bele a képbe egy ormótlan propeller.

airmovielab_prodigy_wood_1

Ami a trikopter képességeit illeti, azok nem túl vérmesek: teherbírása 2 kilogramm, repülési ideje maximum 15 perc. A prototípus bemutatása után az Airmovielab - tucatnyi más céghez hasonlóan - a Kickstarter közösségi finanszírozási portálon kívánja összeszedni a sorozatgyártás beindításához szükséges indulótőkét.

Címkék: EU VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737479084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása