DrónVilág

encore_invertix_400_1

Őrült sebességgel pörög, forog, szaltózik és az irányítása sem bonyolult. Az Encore RC kvadkoptere máris a modellezők kedvence és az ára is megfizethető. Egy fiatal, floridai srác, bizonyos Bobby Watts nevéhez fűződik a világ első fixed-pitch, azaz fix állásszögű rotorlapátokkal működő multirotorja, mely repülés közben teljes 3D-s mozgásra képes.

Ez azért nagy szó, mert a fixed-pitch típusú helikopterekkel ilyen manővereket szinte lehetetlen végrehajtani, a kollektív pitch-es gépekkel történő mutatványokhoz pedig sok gyakorlás és ügyes pilótakezek szükségesek. Az első prototípust Bobby tavaly mutatta be, a napokban már kiszállításra kerültek az előrendelt darabok és beindult a szériagyártás.

encore_invertix_400_2

Az InvertiX 400 négy rotorjával stabil, egyszerűen irányítható gép és néhány zseniális mérnöki megoldásnak köszönhetően könnyedén bukfencezhetünk, fejenállhatunk vagy szaltózhatunk vele. A trükköket két dolog teszi lehetővé: egyrészt a különleges kialakítású NEO 8” propellerek, melyek a gép átfordulása során önállóan változtatják meg forgásirányukat; másrészt a fedélzeti számítógép, amely bonyolult algoritmusok gyors kiszámításával határozza meg a propellerek sebességét és irányát. Az InvertiX 400 lapra szerelt állapotban 400 dollárért (~90e forint) rendelhető, a gyártó honlapján pontos összeszerelési útmutatót kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr767479082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása