DrónVilág

dji_phantom_1

Az eBumper még csak a DJI kvadkopterével kompatibilis, de hamarosan bármilyen típusú drónba beszerelhető lesz. Az akusztikus szenzort egy massachusettsi start-up cég, a Panoptes UAV mutatta be és sokan úgy vélik, egy ilyen eszköz lehet a válasz a drónok SAA, azaz érzékelési és megelőzési képességével kapcsolatos problémára.

A repülés útvonalában akadályt jelentő objektumok és más, levegőben közlekedő elemek automatikus észlelésére ma már számos technológia létezik, ezek azonban méretüknél fogva nem igazán alkalmazhatóak a néhány kilós teherbírású, távirányítású gépeken. Az eBumper ezzel szemben simán befér a DJI Phantomjának házába, mindössze le kell kapnunk a fedelet, csatlakoztatni a drón elektronikájához és máris biztonságban érezhetjük kedvencünket.panoptes_uav_ebumper_2

A Panoptes-nél egyelőre kínosan ügyelnek arra, hogy a forradalmi megoldásnak tartott eszközről ne kerüljön napvilágra túl sok információ. Annyit árultak el, hogy kívülről egy kagyló-formájú kiegészítőről van szó, mely időjárási viszonyoktól függetlenül képes érzékelni a drón útjába kerülő objektumokat. Összeütközés veszélyének esetén az eBumper utasítja a drón autopilot rendszerét a szükséges kitérő manőver megtételére.

panoptes_uav_ebumper_1

Az eBumper már előrendelhető a  cég honlapján, fix ár nincs, mindenki annyit kínál érte, amennyit jónak lát, de csak az 50 legmagasabb árat ajánló kapja kézhez az első készülékeket. A cég ígéretei szerint hamarosan elkészül az eBumper platform-független változata is, amely más modellekkel és autopilot rendszerekkel is kompatibilis lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr607479080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása