DrónVilág

ukran_kozossegi_tamogatas_3Egy új honlapon keresztül bárki vehet fegyvert, ágyút vagy drónt az oroszbarát szakadárok ellen harcoló alakulatok számára. A People Project a kelet-európaiak hamisítatlan Kickstartere, egy közösségi finanszírozáson alapuló pénzgyűjtő oldal, ahol nem ám mindenféle giccses-vicces-világmegváltó találmányokra lehet adakozni, hanem olyan fegyverekre, amelyeket aztán az ukrán hadsereg használ az oroszokkal való nézeteltéréseik rendezésére.

ukran_kozossegi_tamogatas_1

A honlapot civilek hozták létre, hogy az amúgy (viszonylag) békés hétköznapjaikat élő állampolgárok támogatni tudják az eléggé szegényes felszereléssel rendelkező ukrán katonákat. Így most virtuálisan bárki részese lehet a harcoknak és beszállhat egy távcsöves puska, kétsávos rádió-adóvevő vagy kommandós egyenruha árába. Sőt, egy nemrég lezárult projekt keretében nem kevesebb, mint 426 ezer hrivnya, azaz közel 9 millió forint gyűlt össze egy pilóta nélküli repülőre. A támogatás szervezői eredetileg egy izraeli vagy amerikai modell beszerzését tervezték, de végül néhány önkéntes tervező és szakember segítségével saját drónt építettek, amely így jóval kevesebbe került.

ukran_kozossegi_tamogatas_2

A drónt Donyeck és Luhansk légterében a felkelők megfigyelésére fogják használni. Az ukránok azt remélik, így sikerül lebuktatniuk az Oroszországból érkező katonákat és utánpótlás szállítmányokat, melyeknek létezését Moszkva továbbra is tagadja.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr657479078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása