DrónVilág

boeing_h6u_little_bird_2

A Boeing egy tavaly létrejött megállapodás értelmében megkezdte az ázsiai ország hadseregében szolgálatot teljesítő MD 500-as helikopterek átalakítását. Az amerikai cég két évvel ezelőtt a Koreai Köztársaság Hadseregének szakértői és magas rangú tisztjei részvételével tartott bemutatót, mely során az 500-as sorozat pilóta nélküli változata, a Little Bird 25 perces repülést hajtott végre.

Az átalakítás ötlete nem újdonság, korábban már a Sikorsky és és Northrop Grumman is bemutatott olyan megoldást, mely során hírszerző, felderítő és megfigyelő feladatokra alkalmas drónt varázsoltak korábbi modelljeikből.

boeing_h6u_little_bird_3

boeing_h6u_little_bird_1A koreaiaknál jelenleg 175 darab MD 500-as teljesít szolgálatot, melyeket hamarosan felváltják a frissen vásárolt AH-64 Apache helikopterek. Ez azonban koránt sem jelenti azt, hogy a korábbi modelleknek a hangárokban kell porosodniuk. A pilóta nélküli változattá való átalakítással a Boeing remek üzleti lehetőséget teremtett, melyből a dél-koreai hadsereg is profitál, hiszen így viszonylag alacsony áron jutnak drónokhoz. A Boeing munkatársai a héten érkeztek az ázsiai bázisra, hogy megkezdjék az első MD 500-asok módosítását. Terveik szerint az első koreai Little Bird jövő ilyenkor szállhat fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr847479076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása