DrónVilág

drone_pizza_russia_2

Sziktivkar városában egy hete multirotor szállítja ki a DoDo Pizza megrendeléseit, a helyi hatóság azonban nem nézi jó szemmel a repkedő pizzás dobozokat és 200 ezer rubelre (kb 1.5 millió forint) bűntetné az étterem vezetőjét – írja a FlashNord hírportál. Fyodor Ovchinnikov tulajdonoshoz hivatalos megkeresés még nem érkezett, szerinte azonban nem követhetett el szabálytalanságot, hiszen a pilóta nélküli légijárművek használatára vonatkozóan nincsenek külön rendelkezések.

A moszkvai CopterExpress nyolc rotoros futárja, indiai kollégájához hasonlóan, múlt szombat óta szállítja ki az pizzákat az orosz lakosság nagy örömére. Miután a kopter a megadott GPS koordináták alapján eléri a szállítási címet, a pizzéria munkatársa felhívja az ügyfelet és fedélzeti kamera segítségével ellenőrzi, hogy valóban a megfelelő személy kapja a csomagot. A drón nem ereszkedik le a vásárlóhoz, 20 méteres magasságból, kötél segítségével engedi le a pizzát, fizetni pedig az étterem honlapján keresztül lehet. Ha valaki a zsinórnál fogva próbálná meg ellopni az egyébként nem túl drága masinát, a drón automatikusan elengedi a kötél másik végét és visszarepül az étterembe.

drone_pizza_russia

A drón első munkanapján 20 ezer forintnak megfelelő forgalmat bonyolított le, a tervek szerint a nyár végéig lesz üzemben. A tulaj ígéretei szerint az új futár 30 percen belül célba juttat majd minden rendelést, aki pedig 1 órán belül nem kapja kézhez kedvenc pizzáját, az a cég vendége.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr497479074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása