DrónVilág

desert_wolf_skunk_3

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) megdöbbenésének adott hangot, miután kiderült, egy bányászati cég nemrég gumilövedékekkel és paprika spray-vel felfegyverzett multirotorokat vásárolt. A dél-afrikai Desert Wolf képviselője BBC-nek adott interjújában megerősítette, egy névtelenségét kérő vállalattól érkezett a megrendelés 25 darab, egyenként 11 millió forintba kerülő Skunk (borz) típusú drónjukra.

desert_wolf_skunk_1

A néhány hónappal ezelőtt bemutatott Skunk kifejezetten rendfenntartási és tömegoszlatási célokra készült. Fedélzetén nem csupán a megfigyeléshez és felderítéshez szükséges eszközök, de egy négy csövű löveg is helyet kapott. A drón kezelője a 4000 golyós tárból több municó közül választhat: festék-, műanyag-, gumilövedék vagy paprikaspray áll rendelkezésre, melyekből a gép másodpercenként 20-at képes az engedetlen nép közé lőni. A fegyverarzenált nagy felbontású éjszakai- és hőkamera, stroboszkóp, vakítólézer és hangszóró egészíti ki, a rend őrei ez utóbbin keresztül kommunikálhatnak a tömeggel.

desert_wolf_skunk_2

Tim Noonan, az ITUC szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy vállalat dolgozói ellen ilyen fejlett haditechnikai eszközöket vessenek be és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány betiltja ezek használatát. A bányatulajdonosok ugyanakkor azt remélik, a Skunk-típusú drónok segítenek majd kordában tartani a munkásokat, mostanában ugyanis egyre több az erőszakba torkolló sztrájk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr157479062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tömegoszlató drónokat vet be India | DrónVilág 2015.04.07. 16:34:28

[…] tömegoszlató drónok tavaly nyáron bukkantak fel először, akkor egy dél-afrikai bányász cég szerzett be egy gumilövedékek kilövésére is […]
süti beállítások módosítása