DrónVilág

powerup_3

Shai Goitein fejében 2006 környékén született meg a könnyű és egyszerű propelleres szerkezet ötlete, melynek segítségével hipp-hopp távirányítású repülőt varázsolhatunk előzőleg szakszerűen meghajtogatott papírrepülőnkből. A tervezői munkát követően Shai tavaly úgy döntött, közösségi finanszírozás révén próbálja meg összeszedni cége alapításához és a sorozatgyártás beindításához szükséges 50 000 dollárt. Találmánya olyan népszerűnek bizonyult, hogy a Kickstarter-en 8 óra alatt összejött a megcélzott összeg, végül pedig 1.23 millió dollárnyi indulótőkéhez jutott.

powerup_2

A PowerUp 3.0 karbonszálból készült alkatrészei bizonyos mértékig törésbiztosak, miniatűr vezérsíkját egy okostelefonra letölthető alkalmazással, Bluetooth-on keresztül irányíthatjuk. Mi több, a fedélzeti irányítóegység „vadász” funkcióját bekapcsolva zavaró Bluetooth jelekkel támadhatunk rá az ellenséges repülőkre és blokkolhatjuk azok motorját.

powerup_1 Számításaink szerint a 10 perces üzemidő bármelyik középiskola órák közti szünetének önfeledt játékkal való eltöltésére elegendő, az 55 méteres hatótávolság pedig lehetővé teszi, hogy a suliudvar teljes területe átalakuljon egyetlen hatalmas légiütközet helyszínévé. A PowerUp 3.0 egyelőre csak iOS készülékekkel kompatibilis, 50 dollárért előrendelhető a gyártó honlapján. Szállítás még évnyitó előtt, augusztusban!

Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr197479054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papírrepülő vagy drón? Esetleg mindkettő? | DrónVilág 2015.01.21. 15:16:58

[…] papírrepülők és drónok keresztezésére már tavaly láthattunk példát, de míg a PowerUp egy valódi papírrepülő törzsére rögzítendő, szintén szénszálból […]
süti beállítások módosítása