DrónVilág

insitu_integrator_2

Afganisztánba érkezett az amerikai Tengerészgyalogság legújabb, RQ-21A kódjelű pilóta nélküli rendszere, hogy megkezdje első éles tesztjeit. A Boeing Insitu egy 2010-ben kötött szerződés értelmében 32 Blackjack rendszer leszállítására kapott megbízást. A felderítő missziókra szánt taktikai csomagban öt Integrator típusú drón, két földi irányítóközpont, valamint az indításhoz és landoláshoz szükséges eszközök találhatóak.

insitu_integrator_3

A Blackjack moduláris és nyílt architektúrájú rendszere több távirányítású jármű egy időben történő kezelését teszi lehetővé és valós időben képes feldolgozni a drónok fedélzetén található, különböző típusú képalkotó berendezések által gyűjtött adatokat. A 18 kilogrammos hasznos teherbírásra képes Integrator alapfelszereltsége az Ethernet hálózati eszközök mellett az AIS automatikus objektumazonosítási rendszer, az elektro-optikai és infrakamera, valamint a lézeres optikai távolságmérő.

insitu_integrator_1

Az 5 méter hosszú, 61 kilogramm összesúlyú Integrator az Insitu korábbi nagy sikerű modelljét, a Scan Eagle-t váltja majd, kialakítása annyira hasonló, hogy a fel- és leszállást segítő eszközöket még csak le se kell cserélni. Először 2012 júliusában szállt fel, majd a sikeres szárazföldi és tengeri tesztrepülések után idén áprilisban döntöttek éles bevetéséről. Üzemideje elérheti a 16 órát, repülési magassága a 6000 métert, végsebessége a 170 km/órát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr227479048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása