DrónVilág

biohazard_tracker_1.jpgA belga Materialise februárban hirdetett nyílt versenyt, melynek keretében saját tervezésű és 3D nyomtató segítségével könnyen legyártható, pilóta nélküli légijárműveket kerestek. A pályázatra szánt repülők grafikus modelljeit a Flexbot vagy Autodesk tervezőprogramjainak segítségével kellett elkészíteni, a győztesek egy Flexbot Hexacopter mellett az általuk megálmodott drón legyártott prototípusát is kézhez kapták a Materialise-től. A harminc beérkező pályamunka közül végül az alábbiak nyertek:

Biohazard Tracker / Pascal Breton

A multirotor keretének formáját a biológiai veszélyre figyelmeztető egyezményes nemzetközi szimbólum ihlette. Pascal ennek megfelelően katasztrófa súlytotta területek megfigyelésére és humanitárius küldetésekre szánja gépét. A drón terve az Autodesk Maya programjával készült.

APHID (Aerially Propelled Hexagonal Isotropic Drone) / Brian Hamilton

aphid_1

Nevét a rotorokat körülvevő, hatszögű idomokról kapta; a tartóelemek ugyanakkor leginkább egy eddig ismeretlen élőlény csontvázára hasonlítanak.

aphid_2

Octobot / Tom Willekens

octobot_2

Tom úgy gondolta, vicces lenne egy tengeri élőlényt a levegőben repülni látni, így jutott el a karjain propellereket egyensúlyozó, zöld polip ötletéig. A rotorok alatt található gömbök rejtik a meghajtásért felelős motorokat, a csápok pedig a vezetékeket takarják.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr797479034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása