DrónVilág

hack_drone.jpg

Nem kell a drón elvesztésétől tartania annak, aki a DARPA által fejlesztett, szuperbiztonságosnak kikiáltott irányító szoftvert használja. A Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA) múlt héten tartotta éves demóját a Pentagonban, ahol száznál is több fejlesztési projektet mutattak be, köztük a HACMS rendszert.

A High-Assurance Cyber Military Systems az olyan beágyazott, hálózati eszközök ellen irányuló támadásokat hiúsítja meg, mint amilyeneket a pilóta nélküli repülőgépek fedélzetén használnak. Az ilyen jellegű kutatási eredményeknek kiemelt szerepe lehet a katonai célú drónok védelmében, de hosszabb távon elengedhetetlenné válnak majd a kereskedelmi felhasználás során - gondoljunk csak az Amazon csomagküldő terveire.

darpa_logoA DARPA mérnökei készítettek is egy kvadkoptert, melyet állítólag képtelenség eltéríteni vagy az irányítást átvenni felette. A rendszert számos kísérleti támadással próbálták már feltörni a szakemberek, egyelőre sikertelenül, így a mérnökök a világ legbiztonságosabb drónjaként emlegetik a prototípust. Mint azt Kathleen Fischer, a HCMS program vezetője elmondta, matematikailag bizonyított, hogy az általuk készített szoftver minden hackertámadást kivéd. Hogy ez pontosan mit takar, azt nem részletezte, de biztosan lesz ehhez még néhány szava a kibertámadóknak, például bizonyos Samy Kamkar-nak. Akit a HCMS működési elve érdekel, annak ezt a linket ajánljuk, angol nyelvismeret szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr157479032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása