DrónVilág

nkh_honlapÖrömmel jelentjük, a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján külön menüpontot kaptak a pilóta nélküli légijárművek! Talán nem szükséges részleteznünk, milyen jelentős lépés ez a hazai drónipar szereplői számára, akik így joggal bizakodhatnak a jelenleg nyitott kérdések hatékony megválaszolásában és a jogszabályi környezet mielőbbi kialakításában.

Ez utóbbival kapcsolatban a Hatóság rövid közleményt adott ki, melyben összefoglalja az érvényben lévő előírásokat. Az NKH továbbá ismét megerősítette, a drónok használatára vonatkozó egységes követelmény és szabályozási rendszer kidolgozásával külön munkacsoport foglalkozik, az első szakmai anyag várhatóan ez év júliusáig készül el.

drone_agriculture

Ami biztosnak tűnik, hogy a pilóta nélküli repülő eszközökre felhasználásuk szerint különböző előírások vonatkoznak majd. Ennek alapján elkülönül a modellezők hobbi jellegű tevékenysége és az üzleti, kereskedelmi célú drónhasználat. Utóbbira vélhetően szigorúbb előírások vonatkoznak majd: a gépek típusengedélyhez lesznek kötve, megbízható ipari környezetből kell kikerülniük, illetve a kezelőszemélyzetre vonatkozó szabályok és a szervizelés is szerepelne az előírásokban.

drone_fun_1

Címkék: Magyar Jogszabály

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr187479028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beelőztek a románok | DrónVilág 2014.06.25. 13:20:07

[…] csak 2016. január 30-ig lesznek érvényben. Emlékeztetőül, a magyar hatóság júliusra ígérte első szakmai tanulmányának […]

Csúszik a hazai drón-szabályozás | DrónVilág 2014.08.12. 12:32:56

[…] anyag elkészítését. Nem sokkal később örömmel konstatálhattuk, hogy az UAV-k külön menüpontot kaptak az NKH honlapján, igaz, a közzétett tájékoztatóban már júliusi határidő szerepelt. […]
süti beállítások módosítása