DrónVilág

drone_pizza_mumbai_1

Mikhel Rajani két évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét Mumbai-ban, most pedig történelmi lépésre szánta el magát: az országban először szállított ki pizzát egy drón segítségével. Az ötlet azután merült fel benne, hogy a hírekben meghallotta az Amazon csomagküldéssel kapcsolatos terveit. Az első tesztrepülés során egy, a pizzériától mintegy másfél kilométerre található irodaház felső szintjére juttatta el a pizzát.

Mikhel elmondta, a négy rotoros drón 2000 dollárba került és némi átalakítással akár 8 kilogrammot is el tud repíteni, ez számításaink szerint már elegendő lehet egy négy tagú amerikai család ebédjére. A sikeres kísérletről készült egy remek videó, íme:

Mikhel szerint öt éven belül a drónok átvehetik a robogós futárok helyét, mivel a közúti forgalomtól független, gyors és olcsóbb megoldást kínálnak. Ami a tisztázatlan jogi környezet mellett még problémát jelent, az a multirotorok viszonylag kis hatótávolsága, jelenleg egy feltöltéssel maximum 8-10 kilométert tudnak megtenni. Mikhel ezt a város különböző pontjain elhelyezett töltőállomásokkal oldaná meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr557479026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alig szállt fel, máris megbüntetnék az orosz pizzafutár drónt | DrónVilág 2014.06.30. 11:45:34

[…] moszkvai CopterExpress nyolc rotoros futárja, indiai kollégájához hasonlóan, múlt szombat óta szállítja ki az pizzákat az orosz lakosság nagy örömére. […]

Szárnyra keltek a jégkrémek Budapest felett | DrónVilág 2014.07.18. 22:15:32

[…] hat, külföldön azonban már számos példát láthattunk arra, hogy élelmes vállalkozók pizzát vagy éppen sört szállítanak drón […]
süti beállítások módosítása