DrónVilág

northrop_global_hawk_1

Az amerikai külügyminiszter megerősítette, kedd óta egy Global Hawk is részt vesz a 223 túszul ejtett iskolás utáni kutatóakcióban. John Kerry úgy nyilatkozott, az Egyesült Államok minden tőle telhetőt megtesz a nagy nemzetközi visszhangot kiváltó terrorista akció megfékezésének érdekében, ezért a korábban kiküldött MC-12-es hírszerzési repülőgéphez csatlakozik a Northrop Grumman 15 ezer kilós óriása.

A Global Hawk 28 órát tölthet egy huzamban a levegőben, ezalatt 14 000 kilométernyi területet tud átfésülni, így mindenképp hatékony segítséget jelent majd a keresésben.

iskolasok_nigeria

A legfrissebb információk szerint a Boko Haram nevű iszlamista szervezet által április közepén elrabolt diáklányokat három csoportra különítették el és Nigéria északkeleti sarkában, a kameruni határ közelében tarthatják fogva. Egy francia hírügynökségnek eljuttatott 17 perces videófelvételen a túszejtők vezetője azt nyilatkozta,  elengedi az elrabolt iskolásokat, ha a hatóságok szabadlábra helyezik börtönbe zárt tagjaikat.

Címkék: Amerika Afrika Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr457479014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Global Hawk-okat vásárol Japán | DrónVilág 2014.11.26. 12:13:22

[…] Az amerikai légierő RQ-4-esei először 2011-ben jártak Japánban, a súlyos földrengést és cunamit követő mentőakciókat támogatták, és tavaly is kivették részüket a Fülöp-szigeteket súlytó Haiyan tájfun utáni kutatómunkálatokból. A hadi és katasztrófavédelmi küldetéseken túl a Global Hawk drónokat rendszeresen vetik be kalózok és terroristák elleni akciókban, májusban például elrabolt nigériai diáklányok kutatásában vettek részt. […]
süti beállítások módosítása