DrónVilág

parrot_bebop_4

„A Bebop tulajdonképpen nem egy drón, amire kamerát rögzítünk, hanem egy repülő kamera” – így jellemezte legújabb termékük prototípusát Henri Seydoux, a francia Parrot vezérigazgatója. A múlt héten, San Francisco-ban megrendezett sUSB Expo-n bemutatott kvadkopter tervezőinek egyik nagy újítása, hogy a gép törzse egyben egy 14 megapixeles kamera, nincs szükség külön gimbalra (kameratartó állvány). Ennek köszönhetően a 28*32 centis Bebop hihetetlen könnyű, mindössze 400 grammot nyom.

parrot_bebop_2

A beépített kamera egy 180 fokos látószöggel rendelkező halszemoptikát kapott, 3-tengelyes, digitális képstabilizátorral. Az MP4-ben rögzített felvételeket már a fedélzeti, 8 gigás merevlemezen is el tudjuk tárolni, vagy feltölthetjük a Parrot felhő alapú tárolással megbízott szolgáltatójához, a Sky Academy-hez. Az igazán nagy trükköt a Bebop szoftvere mutatja be, amely a beérkező speciális halszem-képeket rögtön átalakítja hagyományos formátummá. A végeredmény: kristálytiszta full HD kép, ami az AR Drone 2.0 által kínált 720p felbontáshoz képest mindenképp előrelépés.

parrot_bebop_1

A Bebop kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas vázzal érkezik, a rotorok köré egy mozdulattal felszerelhető ütközésgátló keretet kapunk, a rendszer pedig azonnal megálljt parancsol a gépnek, ha a propellerek valamihez hozzáérnek. A Bebop gyenge pontja az  1200 mAh Li-ion akkumlátor, amely két és fél órás töltés után mindössze 12 perces repülési időt biztosít – ezzel bizony nem forgatjuk le Csillagok Háborúját.

parrot_bebop_5

Igazi forradalmi kontroller is érkezik a Bebophoz. Az új generációs (802.11ac) vezetéknélküli kapcsolatra képes tablet-dokkoló már kinézetre nagyon mutatósra sikerült, a két joystick-os megoldás igazi pilóta-érzést ígér a felhasználónak. A 2.4 gigahertzes antenna 2 kilométeres hatótávolságra húzza fel a tablet jelerősségét, amelyet a drón négy kerámia antennája igyekszik befogni. Ráadásul a kontrolleren helyet kapott egy HDMI port, melynek köszönhetően máris felhúzhatjuk az Oculus Rift virtuális sisakját, így egészen különleges repülés élményben lehet részünk.

parrot_skycontroller_1

A Bebop-ot az egyelőre iOS és Android rendszerekkel kompatibilis FreeFlight 3.0 alkalmazással tudjuk majd irányítani és GoPro kamerával is rendelhető lesz. Az év utolsó negyedében kerül a boltokba, minden valószínűség szerint a Karácsony egyik slágerterméke lesz. Konkrét árat még nem tett közzé a cég, de Seydoux  úgy nyilatkozott, valahol a 300-1000 dollár közti sávba kívánják majd belőni a Bebop-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr147479008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weboldal 2014.07.24. 21:41:44

imádnivaló egy kis szerkezet, mit meg nem adtam volna érte 9 éves koromban
süti beállítások módosítása