DrónVilág

easyjet_drone_2Londonban ma került megrendezésre a fapados légitársaság innovációs napja, az easyJet Innovation Day, melynek keretében a cég bemutatta legfrissebb technikai újításait. Carolyn McCall vezérigazgatónő több forradalmi technológia közt említette a Coptercraft drónjait, melyeket az easyJet hamarosan Airbus 220, A319 és A320 típusú utasszállítóinak ellenőrzésére kíván felhasználni. A hat propelleres multirotorok a hatalmas repülők karbantartási munkálatait végző dolgozók életét könnyítik meg.

easyjet_drone_1

Az Airbus-ok körül röpködő kopterek szenzoraik segítségével felületi hibák és sérülések után kutatnak majd, a rendellenességeket pedig jelzik a technikusok felé. A szerelőknek így nem kell feleslegesen végigmászniuk az óriási gépek törzsén illetve szárnyain, és pontos képet kaphatnak a repülők nehezen megközelíthető részeiről is. A hexa-kopterek megépítésében a Bristol Robotics Laboratory és a Measurement Solutions szakemberei vettek részt. Utóbbi vállalat a három dimenziós szkennelés szakértőjeként a drón által begyűjtött adatok feldolgozását végző szoftver fejlesztését végezte.

3d_scan_airplane

A drónok tesztelése már folyamatban van, az easyJet a tervek szerint jövő évtől veszi rendszeres használatba őket. A cég vezetői az új technológia alkalmazásával a karbantartási munkálatok egyszerűsödését és az ezzel járó költségek csökkenését várják.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr947479002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása