DrónVilág

tie_fighter_drone

Bár a TIE fighter és az X-Wing sorozatgyártására még várnunk kell néhány évet, a kultuszfilm fanatikusai minden bizonnyal megőrülnek majd Darth Vader és Luke Skywalker vadászrepülőiért. A prototípusokat egy Rodger Cleye nevű fickó rakta össze, aki szabadidejében mindenféle repülő robotokat épít és mutat be youtube-oldalán.

A Star Wars legismertebb járműveinek élethű, távirányítású másolatait három illetve négy, 12”-es propeller emeli a levegőbe. Meghajtásukról 1200 wattos, brushless motorok gondoskodnak, ezek állítólag egyenként 1 lóerő leadására képesek. A másfél méter hosszú gépek váza könnyű PVC-ből készült, de így is közel 10 kilót nyomnak.

Rodger szerint az X-Wing „tri-rotoros” meghajtásának előnye, hogy drónja hirtelen irányváltásokra képes, a kvadkoptereknél sokkal mozgékonyabb. Ugyanakkor elismeri, képzetlen kezek közt egy ilyen gép gyorsan orra bukik. Legújabb terve, hogy betanít két pilótát és segítségükkel élőben is felveszi Darth Vader híres üldözős-jelenetét.

Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007478998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása