DrónVilág

lockheed_indago_2

A repülőgépgyártó óriás nem akar kimaradni semmiből, április utolsó napján bemutatták az Indago-t, ezzel beléptek a VTOL-ok piacára. Az apró multirotort eredetileg a Procerus Technologies készítette, a Lockheed 2012 januárjában vásárolta fel a pilóta nélküli rendszerek fejlesztésével is foglalkozó utahi céget. Az akvizíciót követő két év a kvadkopter és kontrollerjének tesztelésével, valamint a Kestrel autópilóta rendszer tökéletesítésével telt, most pedig végre piacra dobták a végleges változatot.

A mindössze 2 kilós Indago összehajtható vázának köszönhetően 1 perc alatt aktatáska méretűvé csomagolható, így szállítása rendkívül gyors és egyszerű. A géppel kapcsolatban külön kiemelik annak csendes működését, zajszintjét 10 méteres távolságból egy hűtőgép morgásához hasonlítják. A Lockheed elsősorban szárazföldi katonai egységeknek szállítana belőle.

lockheed_indago_1lockheed_dual_sensor_cameraAz Indago üzemideje 45 perc, végsebessége eléri az 50 km/órát, ez terepviszonyoktól függően 2-10 kilométeres környék megfigyelésére elég. A gép alján egy 360 fokos látásszöggel dolgozó, elektro-optikai és infravörös dual-kamera kapott helyet, természetesen időjárásálló burkolattal ellátva. A kopter lelke az a Kestrel 3.1-es irányítórendszer, melyet a Lockheed már 60 különböző repülőgépen alkalmaz. A drón ára egyelőre ismeretlen, de valószínűleg 10-15 ezer dollár alatt (~2-2.5 millió HUF) nem ússzuk meg.

Címkék: Amerika VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr877478996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AUVSI 2014 – Nagyon nyomul a Lockheed | DrónVilág 2014.05.14. 13:28:28

[…] nélküli repülőt hozott magával a maryland-i repülőgépgyártó óriás: a hónap elején leleplezett Indago kvadkopter mellett Vector Hawk néven egy vadonatúj, kis méretű repülőt is bemutattak […]
süti beállítások módosítása