DrónVilág

uganda_drone_2

A napokban több nemzetközi hírportál is beszámolt arról, hogy az Ugandai Nemzeti Múzeumban kiállításra került az ország első, saját gyártású, pilóta nélküli repülőgépe. A drónt, melyet egy bizonyos Afrikai Űrkutató Csoport (ASRP) nevű szervezet dolgozói építettek, maga a miniszterelnök és helyettese is megcsodálták már. Arról már korábban felröppentek a hírek, hogy az ugandai rendőrsége és természetvédelmi szervezetei szívesen használnának drónokat, az ASRP vezetője,  bizonyos Chris Matovu Nsamba pedig kész arra, hogy ő legyen az ország elsőszámú beszállítója.

Mindezek ellenére sokan hatalmas kamunak tartják az afrikai ország friss büszkeségét, talán nem ok nélkül. Az állítólag saját fejlesztésű irányítórendszerrel, GPS eszközökkel és két kamerával felszerelt gépről készült fényképeket elnézve nehezen hihető, hogy a városszéli tanya kertjében összetákolt szerkezet valaha is képes lenne az önálló repülésre. Az ASRP vezetője, Chris Matovu Nsamba azonban állítja, drónjuk hét órán keresztül képes a levegőben tartózkodni, sőt, a radarok számára láthatatlan. Sajnos a „Drone on Dake” elnevezésű járgány manővereiről még nem készült videófelvétel.

uganda_drone_1

Az Afrikai Űrkutató Csoport által szervezett kiállítás látogatói a drón mellett több más érdekességet is megtekinthetnek. Vannak eredeti, holdról és marsról származó kövek, űrben használatos toll, egy eredeti, autogrammal ellátott kép Neil Armstrongról, valamint egy mumifikált földönkívüli lény. Ráadásul a belépő ára tartalmaz egy hivatalos igazolást arról, hogy a látogató valóban megtekintett egy holdról származó követ.

Címkék: Afrika Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr227478992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása