DrónVilág

delafrika_traffic_drone_1Egy johannesburgi rádió minden eddiginél naprakészebb közlekedési információkkal kívánja ellátni az N1-en haladó hallgatóit, akik eleinte igencsak meglepődtek az autóik felett köröző, távirányítású multirotor láttán. A Kagiso New Media tulajdonába tartozó Jacaranda FM a következő két hét során egy drón segítségével fogja szemmel tartani a reggeli és esti csúcs alakulását, a percre pontos adatokat rendszeres hírblokkjai mellett a rádió Twitterén és honlapján lehet majd elérni.

A weboldalon ráadásul élő videóközvetítést is kaphatunk a multirotor fedélzetéről, aki kíváncsi, hogy néz ki madártávlatból egy igazi, dél-afrikai dugó, az magyar idő szerint délután 4 körül kattintson IDE. A Kagiso vezetője, bizonyos Attila Bernariusz úgy nyilatkozott, a kísérleti jellegű akciót követően elképzelhető, hogy egész flottányi drónt küldenek fel a környék autópályáinak megfigyelésére.

traffic_droneJohannesburg a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb területű és legnépesebb városa, az elővárosokkal együtt közel 8 millióan laknak a metropoliszban, így az autósok mindennapos élete meglehetősen eseménydús. Bernariusz szerint a közlekedési hírekkel kapcsolatos információ-igény egyre nagyobb, így abban reménykednek, a most tesztelt megoldással még több hallgatót sikerül magukhoz csábítaniuk.  Mivel a hagyományos, helikopteres megfigyelő szolgálat igen drága, a Jacaranda FM a többi rádióhoz hasonlóan eddig főként a hallgatóik által beküldött információk alapján tudott aktualitásokkal szolgálni. Az alacsony költségvetésből megvalósítható, pilóta nélküli légijárműről történő  forgalomfigyelés módszerével viszont a beszámolók helyett végre az előrejelzések kaphatnak nagyobb hangsúlyt. A vállalat a későbbiekben olyan, fedélzeti kommunikációs eszközökkel felszerelt drónokat alkalmazna, amelyek a hatótávolságon belül elhaladó gépjárművek navigációs rendszereivel is közvetlen kapcsolatba tudnak lépni és adott forgalmi szituációk alapján új, gyorsabb útvonaltervet javasolnak a vezetőnek.

Címkék: Afrika Média

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr347478954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása