DrónVilág

altius_1Újabb felvételek kerültek ki a nagy titokban fejlesztett, pilóta nélküli harci repülőről. A Russian TV szerdai hírműsorában számolt be Dimitry Medvedev miniszterelnök kazanyi repülőgépgyárban tett látogatásáról, melynek apropóját az Altius néven ismert UAV első prototípusának bemutatója adta. A FlightGlobal információi szerint a csarnokban készült felvételeken látható, legújabb típusú orosz drón a Sokol és a Tranzas közös fejlesztése.

A két cég állítólag 2011-ben 33 millió dolláros állami megbízást kapott, hogy 2015 végéig elkészítsék az Altiust és egy kisebb, “Inokhodyets” névre keresztelt pilóta nélküli repülőt. A Tranzas vezetői megerősítették, hogy nemzetközi szinten is versenyképes, rendkívüli hatótávolságra és üzemidőre képes gépeket építenek, melyek bármilyen katonai küldetés teljesítésére alkalmasak lesznek, beleértve a légicsapásokat.

Bár amerikai hírportálok már novemberben cikkeztek róla, az Altius első tervei csak idén februárban kerültek nyilvánosságra, miután az orosz védelmi miniszter látogatását követően Tatárföld kormányának honlapján egy eddig ismeretlen drón fényképeit tették közzé. Moszkva igyekezett gyorsan korrigálni, de hiába törölték a weboldal nemkívánatos tartalmait, néhány szemfüles repülési szakportálnak sikerült lementenie és publikálnia a képeket. A hír azért  kapott viszonylag nagy figyelmet, mert a tervek alapján az Altius lesz Oroszország első, rakéták hordozására is képes, nagy hatótávolságú drónja. Függőleges, V-alakú vezérsíkja első ránézésre az amerikai Reaper-re emlékeztet, ami igazán egyedi külsőt kölcsönöz a gépnek, az a szárnyak alatt található két, turbólégcsavaros hajtómű. Hasznos teherbíró képességéről, fedélzeti berendezéseiről és szenzorairól még nincs információ, mint ahogy a hivatalos bemutató vagy repülésteszt időpontjáról sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007478950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása