DrónVilág

messi_ronaldo_hermes900Az izraeliek 1200 kilós óriása persze csak a pályán kívülről követi majd figyelemmel az aranylabdás zsenik mérkőzéseit. Az Elbit Systems szerdán sajtóközleményben erősítette meg, hogy az általuk gyártott, Hermes 900 típusú drón nyerte azt a Brazil Légierő által kiírt pályázatot, melynek keretében a nyári Labdarúgó-világbajnokság helyszíneinek légtér biztosítási feladataira kerestek pilóta nélküli repülőgépet.

A kormány állítólag rendkívül tart az utcai tűntetésektől és esetleges terrortámadásoktól, a júniusi esemény biztonsági feladataira eddig 1 billió (!) dollárt költöttek. Elad Aharonson, az Elbit UAS részlegének vezérigazgatója elmondta, rendkívül büszke a megbízásra, egyúttal arról tájékoztatott, a dél-amerikai ország lesz a vállalat „Kochav” (Sztár) becenévre keresztelt modelljének nyolcadik vásárlója.

elbit_hermes_900_2

A legkorszerűbb felderítői és megfigyelési eszközökkel ellátott drón 360 kilogrammnyi szenzorberendezést tud magával vinni, 9000 méteres repülési magasságból felügyeli majd a VB-meccseket, egy felszállással akár 36 órán keresztül tartózkodhat a levegőben. A Brazil Légierő tulajdonában van már egyébként a Hermes sorozat egy kisebb modellje, a 450-es, amely a most megvásárolt 900-as nagytestvérrel együtt fog szolgálatot teljesíteni a FIFA világbajnoki trófeájáért folyó küzdelmei alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr817478948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása