DrónVilág

lego_drone_1

Mindössze néhány jól ismert építőkockára van szükség és máris felszállásra kész a fedélzeti számítógépének és GPS-es navigácójának köszönhetően önálló mozgásra képes legó-drón, melynek fedélzeti kamerája tökéletes First Person View (FPV) repülésélményt ad. Az ötlet a floridai Ed Scott hivatásos programozó és fanatikus repülőmodellező fejéből pattant ki még 2012 decemberében, miután két fia állandóan azzal nyaggatta, hogy az általuk készített legóépítményeket reptesse meg távirányítású helikopterével.

Történt, hogy egy szerencsétlen landolást követően a gép egyik karja letört, a srácok pedig az épen maradt motorok mellé LEGO Digital Designer segítségével terveztek új vázat. Ed maga is meglepődött, amikor a megrendelt alkatrészekből felépített és némi ragasztóanyaggal megtámogatott kvadkopter elég erősnek bizonyult nem csupán a motorok, hanem a 3D Robotics által forgalmazott APM 2.5 automata irányítórendszer és egy Go Pro akciókamera levegőbe emeléséhez.

lego_drone_3

A kvadkopterről feltöltött videót 60 ezernél is többen nézték meg a Youtube-on, ezért a családapa úgy döntött, saját vállalkozásba kezd. Felkereste egy 3D nyomtatásban és akkumlátorok tervezésében jártas barátját és olyan csomagokat terveztek, amelyek megvásárlása után bárki megépítheti otthon a legó-drónt. A cég honlapján már rendelhető az első modell, Ed pedig most olyan közösségi oldal létrehozásán dolgozik, ahol megoszthatjuk másokkal saját tervezésű, pilóta nélküli legórepülőnk pontos építési rajzát.

Címkék: Érdekesség VTOL

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr587478932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása