DrónVilág

rögbi_2

A trénerek drónok segítségével elemzik a csapat felállását, a különböző formációkat és a játékosok mozgását. Az ausztrál és skót csapatoknál még csak kísérleti jelleggel folyik a kopterekkel való közös munka, de nem kizárt, hogy hamarosan más sportágakban is rohamosan elterjed az ilyen eszközök használata.

A skót nemzeti válogatott már teljes erőbedobással készül az RBS Six Nations nemzetközi rögbitornára, a siker érdekében pedig úgy tűnik, minden lehetséges eszközt bevetnek. Nemrég fő szponzoruk, a Scottish Hydro kölcsönadott néhány Cyberhawk távirányítású koptert. Az energiaszolgáltató  cég  a kis méretű, pilóta nélküli gépeket eredetileg szélturbinák és villanyoszlopok ellenőrzésére használja,  ezúttal azonban a rögbisek munkáját segítették. A pálya felett 30 méteres magasságban köröző, élő videóképet közvetítő drónoknak köszönhetően a trénerek eddig soha nem látott szemszögből figyelhették meg a csapat mozgását és ennek alapján adhatták ki a taktikai utasításokat.

rögbi_1Hasonló módszerrel készülnek az ausztrál ACT Brumbies játékosai, akik a 15 csapatos Super Rugby ligát szeretnék megnyerni, de rögtön egy vereséggel indították a szezont. Ekkor kereste meg őket a helyi White Knight Unmanned Aerial System vezetője, Brett White, aki a stratégiai elemzést segítendő egy hexakopterrel figyelte meg az edzéseket. Mivel a drón használata kereskedelmi tevékenységnek minősült, a kísérleti jellegű munkához a CAA külön repülési engedélyének beszerzésére volt szükség. Úgy tűnik, a forradalmi módszer meghozta gyümölcsét, a Brumbies azóta két győzelmet aratott.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr837478918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása