DrónVilág

csi_miamiMég a CSI helyszínelőinek legelvetemültebb trükkjeivel is felveszik a versenyt Tamilnádu rendőrei, akik a világon elsőként próbálják meg drónok segítségével kideríteni egy titokzatos haláleset körülményeit. A 23 éves szoftvermérnökként dolgozó Uma Maheswari eltűnését február 13-án jelentették be, holttestét 9 nappal később, Siruseri városának közelében, egy forgalmas főút melletti sűrű bozótosban találták meg.

dakshaA nyomozók némi tanakodást követően úgy döntöttek, nem kockáztatják a gyilkosságra utaló lehetséges nyomok sérülését, hanem előbb légifelvételek segítségével modellezik a helyszínt. Nem sokkal később megérkezett Senthil Kumar, a Madras Egyetem Műszaki Intézetének professzora, hogy pilóta nélküli koptereinek kameráival rögzítse a körülbelül 1 négyzetkilométernyi területet, majd egy 3Ds képmegjelenítésre is alkalmas szoftver segítségével rekonstruálja azt. A több napos munka során két különböző típusú UAV-t használtak, a 1.5 és 10 kilogrammos gépek összesen 6 órát töltöttek a levegőben. A nagyobbik modellt igen találóan a hindu mitológia egyik királyáról, az örökké gyanakvó Daksha-ról nevezték el.  Bár az elkészült felvételek vizsgálata és a bizonyítékok elemzése még csak ezután kezdődik, Senthil máris eredményesnek nyilvánította a helyszíni szemle eme új formáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr487478904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása